Helyszíni kőburkolatok csiszolása

Kőburkolatok helyszíni csiszolását hagyományos olasz csiszoló köves technológiával végezzük.

Természetes kövek csiszolását, teljesen sík felületek képzését a kőből készült burkolatok roncsolása nélkül csak ezzel a csiszolási eljárással lehet tökéletesen elvégezni. Ezt a csiszolási módszert a régi, felújítandó és az új burkolatoknál egyaránt lehet alkalmazni. A felújításra szoruló, és új padlóburkolatok csiszolása megegyezik, csak a műgyantás javítás más sorrendben történik.

Felújításnál sokszor elegendő a felület frissítése, fényezése. Ha egy nyers kőről van szó (pl. márvány, gránit, mészkő, pala), ami nem egyenletes, még nem csiszolták, akkor a síkba marás és a hézagok tömítése (átvágása) mindenképp szükséges, esetleg lapcserével kiegészítve. A részleteket személyes konzultáció után tudjuk megbeszélni.

A kőburkolat csiszolási munkáinak végeztével teljesen síkba csiszolt, tömör hézagú, magas fényű aljzat lesz az eredmény, mely hosszú éveken keresztül kiszolgálja a használóját.

Különböző burkolatok különböző csiszolási eljárást igényelhetnek Helyszíni felmérés alapján, az egyedi igényeket figyelembe véve, tudjuk a legmegfelelőbb megoldást ajánlani. A padlófelültek tisztítása, ápolása is eltérő lehet, erre is megfelelő javaslatokat teszünk. Kérje munkatársunk segítségét!

A korábban már csiszolt aljzat burkolatokat, amelyek nem kopottak és nincs bennük nagyobb sérülés, új technológiával, egytárcsás gyémánt pad-es tisztító (csiszoló) gépekkel végezzük.

Csiszolandó burkolatok lehetnek természetes kövekből (mészkő, márvány, gránit, pala stb.) vagy gyártott öntött anyagból (műkő, terrazzo, pilisi lap, műgyantás agglomerát).

A csiszolási munkák vizes-csiszoló gépekkel történnek. A kézi javítást porszívós gépekkel végezzük, ezért csak minimális por keletkezik a munkálatok során. Szállodákat, éttermeket az üzemelés megszakítása nélkül is fel tudjuk újítani.

csiszolás csiszolás